2008. augusztus 22., péntek

hong kong at tyfoon

na de ez mar itt hong kong, 2008 augusztus 21/22en.

azt mar tudtuk, hogy a tajfunnal egyutt erkezik a gepem, de pont szerencsem volt, mert mi kicsit gyorsabbak voltunk. De aztan gyorsan le is zartak a repteret, se ki se be. meg aztan az egesz varost is, nem jarnak a dubbledeckerek, a hidakon meg mar delelott sem, mert felo volt h felboritja oket az eros szel. Zarva vannak az irodak, az iskolak, a kompok nem jarnak, es orarol orara kozeledik a vihar eros resze.
Neha olyan, mintha csak esne, meg kicsit fujna, de aztan van egy/egy olyan loket, h meg. Az ablakok azt mondjak, hogy blulululu, meg kraccskraccskraccs. Nemsokara be is kell oket zarni, mert ha jon a java es az ablak kitorik vagy nyitva marad, akkor a lakasnak biztos de a szintnek is lehet, hogy annyi, minden kirepul belole, es elarasztja a viz. Hm.

Mi innen a nyolcadikrol, csak rohangalo kukakat, repkedo nejlonzacsit, fodrozodo vizfelszint, elszabadult esernyot es letort agakat lattunk. Na de majd holnap az irodaba menet ....
Azt mar most mondtak a hirek, hogy tobb bambusz allvanynak anni, betortek az ablakokat, fak doltek ki meg ilyenek. de hat ez ilyen.

Na mi most mindjart eszunk egy kis fincsi sult csulkot, ropogos borrel, meg vorosborral, reggelire pedig halvany szeletekben erkezett a szalami, a parmai sonka es a konyhaban frissen sult bagett. Aztan neztunk egy kis olimpiat, magyar arannyal a kenus Vajdaval, majd alvas es ujra ebredessel. Azt almodtam h felebredek es kitalaljuk h mi lesz este.

Ami meg vicces volt, az egyreszt a tulsuly a ferihegyen, 14 kilo (szalami), amit 74 forinttert akartak csak elvinni, ugyhogy otthonmaradt, a csalad egy ideig szerintem mindenkit szalamival fog etetni, aztan meg a repcsin, a helyem egy anyuka ult a ket gyerekkel, akitol megszereztem az eredeti helyet, de azon meg egy csello ult, akinek ugyan nem volt jegye, de nem akart egyedul utazni. Na de vegul kaptam kenyelmest kis ulest en is.

A masik gepen pedig egy zimbabwei Jeff ult, aki 47 eves volt, feher boru es mar 20 eve repult, mint kargo pilota. A jovo heten lesz az utolso ket utja, aztan munkat valt es ausztraliaba koltozik. tudtatok, hogy a cargo gepeket nincs utaskisero neni, a pilotak maguk melegitik a kajat, sot minden egyes szemely mast kell h egyen, az etelmergezest elkerulendo, szoval visszaterve azert nincs neni, h ne arra figyeljenek :)

na megyek enni







Nincsenek megjegyzések: