2008. május 9., péntek

jó-jó, hogy san francisco ilyen állat-gyönyörű dimbes-dombos, de magassarkúban (reggeli nélkül) felbaktatni 5 utcát, úgy, hogy ne legyél tiszta csutakos a tetejére, azért nem egészen megy gyakorlás nélkül. Úgyhogy mostantól gyakorlok, ha a helyiek meg tudják csinálni, akkor én is.


az első nap ecosity-vel kezdődik, amire beiraták a petit a programofficerjei. Csinos kis konferencia város és környezetvédőkkel, biciklis aktivistákkal és zöld tévéműsor szerkesztőkkel


Kicsit el vagyok tévedve ebben a közegben, kullogok a peti után és remegek, hogy meg ne kérdezzék, hogy mi a véleményem a tonhal halászatról.

Aztán mégsem lesz baj, mert beülünk az előadásokra, ami néha több, mint érdekes. A legjobb egy kongresszusi fickó, ősz hajú, tekintélyes politikus, aki csillogó-profi kisfilm kíséretében előadja, h hogyan varázsolták zölddé a capitoleum fűtését, papír és szemét forgalmát, a büféjét, a parkolóját. Azt hiszem elég ügyesek voltak. Ha nem is egész amerika, de pár ezer ember már egészen tudatos.
aztán ebéd, ami szintén baromi tudatos, mert a tálca, vagy inkább doboz, amiben az ebéd lakik, meg a kés meg a villa és a pohár is komposzt képes, krumpliból van ha jól értem, és a beszállító csak csupa organikus és hiper bio ételt készít, egyszóval le van a gond

ebéd után irányított szabadidő, a szélrózsa minden irányába el lehet indulni, csoportosan, busszal vagy gyalog, kísérőkkel, mesemondókkal. Mi a crissy field programot választjuk, kicsit nehézkedünk, mert már nincs hely, de egy indai programfelelős nagyon lelkes és mindent megtesz, hogy beférjünk, és tessék máris a pótbuszon ülünk, és száguldunk a golden gate bridzs melletti exkatonai körzetbe, amit a 10 éve adtak vissza a városnak, akik összefogtak és egy csodálatos szabadidős parkot ástak, ültettek, kapáltak, töltöttek, tisztítottak a helyére.
ez itt a peti és a crissy field
ezek meg peter és criss, akik anno vezették az átépítést. Igazi nagyvárosi környezetvédők, minden egyes fűszálnak tudják a nevét és a címét. ez meg itt a field minden irányból (az első víz az egy kis tó, a második meg a tenger)
ezek meg régi katonai épületek, amiket nem bontottak le
ez pedig a field mögötti felüljáró a golden gate bridzsre

mindent jól megnéztünk, a kutyákat bérsétáltató san francisco-iakat, az újraültetett földi epreket, a kis tavat, aminek a helyét az önkéntesek ásták ki, és amit később egy kéretlen önkéntes egy 8 órás ásás után megnyitott a tenger felé, de aztán a természet kedves volt, és szépen visszacsinálta a maga gátját.


aztán visszatárünk a crissy field szintén régi katonai épületben lakozó központjába, ahol a falon ilyen viccesek vannak

a tanterem ilyen fényes, a bútorzat meg modern

az asztalon meg mosómedvék grasszálnak

1 megjegyzés:

ladybug írta...

"Kicsit el vagyok tévedve ebben a közegben, kullogok a peti után és remegek, hogy meg ne kérdezzék, hogy mi a véleményem a tonhal halászatról." :)))